Home  |  Sitemap  |  Disclaimer  |  Contact  |  Routebeschrijving

Water

for the future

Zoek
Home

Bezink units, type DCS, RCS

Redox Water Technology bezink unit, type DCS, RCSDe Redox Water Technology dwarsstroom scheidingssystemen maken effectieve afscheiding mogelijk van bezonken materiaal zoals zand, vezels, etc. Afvalwater dat bezonken delen bevat, stroomt in horizontale richting door een platenpakket welke onder een specifieke hoek is geplaatst. Door de geringe onderlinge afstand tussen de parallel geplaatste platen ontstaat een laminaire en stabiele stroming die voor een optimale scheiding zorgt. Deze vindt plaats op basis van het dichtheidsverschil van het water en de zwevende verontreinigingen.

Vaste delen bewegen langs de helling van de plaat naar beneden en bezinken naar het laagste punt van het platenpakket. De afgescheiden vaste delen worden verzameld in een slibcompartiment. Vervolgens worden ze getransporteerd door een asloze transportschroef en discontinu via een aflaatklep afgelaten. Door de constructie is het niet mogelijk dat het bezonken slib opnieuw met het gezuiverde water wordt vermengd.

Er zijn vele mogelijkheden met betrekking tot de uitvoering (denk aan de afstand tussen de platen, de afmetingen van de platen, etc.), zodat feitelijk elke unit kan worden afgestemd op de specifieke eigenschappen van het afvalwater. Het aantal en de lengte van de platen worden bepaald aan de hand van het influent debiet. De helling van de platen, die altijd tussen 46 en 60 graden ligt, is afhankelijk van de algemene eigenschappen van de vaste stoffen (dichtheid, viscositeit, concentratie).

Redox DCS bezinksystemen worden standaard geconstrueerd in AISI 304 en uitgevoerd met een asloze transportschroef en een slibcompartiment dat zich op de bodem van de unit bevindt.

 

Contact over Bezink units, type DCS, RCS

Benieuwd naar de mogelijkheden van Bezink units, type DCS, RCS? Neem contact met ons op

 

Direct contact