Home  |  Sitemap  |  Disclaimer  |  Contact  |  Routebeschrijving

Water

for the future

Zoek
Home

Natuursteenverwerkende industrie

Natuursteenbedrijven gebruiken grote hoeveelheden water, indien steen geslepen of gezaagd wordt. Het afvalwater bestaat voor een groot deel slijp- en koelwater, ontdaan van vaste stoffen. Het slijp en koelwater bevat in de regel geen organische stoffen. Wel is het water na het zagen en polijsten vervuild met steenslib, kleurstoffen, bezinkende delen en overige soorten slib.

Voor het filteren van grove delen uit het afvalwater kunt u de Redox zeefbocht inzetten. Steenslib is zeer goed te verwijderen uit afvalwater met de Redox TPE bezink unit. Voor het verwijderen van fijne deeltjes, zoals kleurstoffen en kleine slibdeeltjes biedt Redox het Mini Batch systeem aan. Het geproduceerde slib kan verder ontwaterd worden met bijvoorbeeld een Big Bag ontwateringssysteem of een kamerfilterpers.

 

Contact over de Natuursteenverwerkende industrie industrie

Benieuwd naar de mogelijkheden van de natuursteenverwerkende industrie? Neem contact met ons op

Producten bij de branche Natuursteenverwerkende industrie
Bezink units, type DCS, RCS
De Redox dwarsstroom scheidingssystemen maken effectieve afscheiding mogelijk van bezonken materiaal zoals zand, vezels, etc.
Lees meer
Trennbag systemen
De Redox Trennbag systemen maken het mogelijk om het water dat gebruikt wordt bij het zagen en polijsten te ontdoen van bezinksel.
Lees meer
Mini Batch systemen
Deze semi mobiele fysisch-chemische waterzuiveringsinstallatie is speciaal ontworpen voor het scheiden van fijne deeltjes uit industrieel afvalwater.
Lees meer
Direct contact