Home  |  Sitemap  |  Disclaimer  |  Contact  |  Routebeschrijving

Water

for the future

Zoek
Home

Olie⁄water afscheiders

Redox Water Technology Olie/water afscheiderAfscheiding van olie en zwevende delen uit afvalwater, door middel van platenpakketten gebaseerd op verschil in dichtheid, is bewezen technologie. Sinds de introductie hebben de ontwikkelingen echter niet stil gestaan en is Redox door gegaan met de ontwikkeling van de afscheider, geholpen door jarenlange ervaring en de feedback van gebruikers.

De snelheid van de afscheiding van vaste delen wordt berekend volgens de wet van Stokes, die gebaseerd is op bolvormige oliedeeltjes en laminaire stromingscondities. Fysieke wetten kunnen niet worden veranderd, maar vele verbeteringen betreffende modulaire uitvoeringen, gemakkelijk toegang tot de platenpakketten, stromingsverdeling, olieafscheiding, bezinksel verwijdering, etc, zijn verder ontwikkeld. In het geval van grote waterstromen, is het belangrijk de stroom gelijkmatig over de platenpakketten te verdelen. Afhankelijk van de toepassing worden dwars- of tegenstroom platenpakketten ingezet, standaard uitgevoerd in roestvast staal of in kunststof.

Terwijl het te behandelen water het platenpakket doorloopt, drijft de olie via de helling van de plaat omhoog naar de oppervlakte van de afscheider, waar het wordt verwijderd door een schraper.

Redox Water Technology olie/water afscheiders kunnen zowel worden uitgevoerd met een conusvormige bodem als met een schuinaflopende bodem, voorzien van een bodemschroef, voor het afvoeren van bezinksel.

De Redox olie/water afscheiders worden standaard uitgevoerd in roestvast staal. Op aanvraag is het echter ook mogelijk het systeem uit te voeren in andere materialen. Complete modellen kunnen worden gebouwd in betonnen tanks.

Contact over Olie/water afscheiders

Benieuwd naar de mogelijkheden van olie/water afscheiders? Neem contact met ons op

Olie⁄water afscheiders worden gebruikt in de volgende branches:
Direct contact